[hoax] [spam] [néhány szó a hoax-ról] [a hasznos körlevél] [statisztika] [láncwiki] [foobar]


Visszajelzések

Mióta megírtam a hoax lapot, elszaladt az idő. A lap nagyon népszerű, és gondoltam megosztom veled ezt a népszerűséget, hogy tudd, hogy mások hogyan vélekedtek rólam.

A legfontosabb: a siker elsöprő. Az ország minden tájáról kaptam köszönő leveleket, és azt hiszem nem sok olyan levelezőlista van, ahol a lénclevél-küldőket nem küldték el egyszer hozzám - melegebb éghajlat helyett.

Sokan jelezték, hogy hatalmas hiányt tömtem be a lap megalkotásával, aminek örülök. Sokan jelezték hogy a lapot mindenkinek megmutatták aki csak él és mozog és halványlila segédfogalma sem volt, hogy miért ne küldje tovább a dolgokat. Ennek is örülök. Voltak páran akik kijelentették hogy én vagyok az Isten küldötte, és a lapot kinyomtatva, arany keretben felakasztották a központi falra... Nekik azt javaslom, látogassanak meg egy pszichiátert, és addig is zárják be a késeket, ollókat egy fiókba és a kulcsot adják fel maguknak postán (és így akár hónapokra is biztonságba kerülnek).

A sok-sok levélből összesen kettő volt, amely komoly kritikai észrevételeket tartalmazott. Az egyik szerint édesanyám prostitúcióval keresi kenyerét, valamint engem fajtalansággal gyanúsított különbféle háziállatokkal valamint vallási kulcsfigurákkal. Véleményem szerint ő csupán összekeverte a lapomat a családi fényképalbumával, így a dolog nem is érdemel több figyelmet.

A mási páciens észrevételei viszont hasznosak voltak, és számolatlan fröcsögve vitatkozó levél után (melyek felét szerény személyem állította elő) megállapítottuk hogy bővíteni kell majd a lapot. Majd.

Tehát a fogadtatás pozitív, és heti majd' ezer látogató esik be a lapra. Ez szép. :-)


A leggyakrabban feltett kérdés az, hogy miért írtam a lapot, és miért így?

Nos, azért, mert tele lett a hócipőm a lánclevelekkel, és épp aznap, mikor írtam, kaptam meg a századik "Budweiser Béka Screensaver" figyelmeztetést egy mongoloid idiótától, aki valamikor látta a nevemet egy levelezőlistán. Ekkor úgy döntöttem, hogy a számára tartogatott értékes gondolataimat másokkal is megosztom.

Láthatod, hogy ez alapvetően a mondanivalót és a stílust is meghatározta, pontosabban kicsit finomítottam rajta, hogy azért ne tartalmazzon túl sok szükségtelenül szabajára engedett nemi aktusra való felszólítást.

Tervezem (vagy talán már meg is írtam?) azt, hogy az eredeti laphoz csatlakozva egy kevésbé ideges, és informatívabb lapot is írok, de azt hiszem nem sok újat tudnék elmondani.

Páran kérték, hogy konkretizáljam a hoaxokat. Nos, a Toccsanó Takony screensaver nyilván a Budweiser Frogs hoaxról szól, míg a többi vegyesen a rég- vagy közelmúlt leveleiről. A legtöbb a változatos "Ha XXX subjectű levelet kapsz ne olvasd el, mert BAJ fog történni!!" sémát követi, kezdve a Win A Holiday-től a Penpal greetings-ig...

Mondanám hogy küldjetek nekem hoaxokat hogy kitegyem őket, de tekintve azt hogy ez heti több száz levelet jelentene, inkább nem kérem.

Kérték hogy beszéljek kicsit az Urban Legend-ekről, majd próbálok arról is írni, de hatalmas téma, és csak érintőlegesen tartozik ide. Amúgy meg nagyon érdekes, az egyik kedvencem ilyen témában a Jargon szótárban is megtalálható Mel története. További érdekes helyek pl. a Netmeg HTML Jargon file, és az Urban Legend központnak számító Alt.Folklore.Urban & Urban Legends Site.


Igazi jótanácsok!

Mostanában (1999 márc) sok szöveg folyik a HAPPY99.EXE nevű file-ról, hogy az vírus-e vagy nem; és néhány embert aki erre figyelmeztetett másokat azokat néha ide küldték.

A Happy99.exe egy teljesen szimpla kis worm program, ami, ha elindítják, akkor installálja magát a rendszerbe és minden levél- vagy news-küldéskor elküld egy példányt magából is.

De ez nem is érdekes. A lényeg, hogy az ilyen és hasonló vacakok - melyeket attachmentként (levélhez csatolt file) küldenek - csak akkor tudnak bármi rosszat is csinálni


Részletek olvasói levelekből:


© Copyright 1998, Peter "grin" Gervai. (http://yikes.tolna.net/hoax/day2.shtml)


Az Internetet a Cory-Net Kft. szolgáltatja kábeltelevízión.